QSetup Pro-MSI (7.5.0) (Profesyonel Kurulum/exe Yapma) (Mirc Register Edilebilir

Başlatan NitrateX, 30 Eyl 2021 15:41:17

« önceki - sonraki »

NitrateX

Bir çok arkadaşımız Mirc şifreleme sorunundan yakınmaktadır.. Bu sorunu çözebilecek bir Setup programı tanıtımı yapacağım. Bu program QSetup Kurulum programıdır.

Ben kurulum programının nasıl kullanıldığı (yani nasıl bununla kurulum/exe yapıldığını) anlatırken örnek olarak Türkçe Mirc kurulumunu göstereceğim...

Download: http://www.mircscriptleri.com/dosyalar/araclar/qstp.zip (7.5.0.1 Sürümü)
Pro MSI-Serial: 4809-7485-2507-3480
Pro versiyon serial : 4335-5025-2307-8016

Programın Yeni versiyonu
download : www.pantaray.com/qstp.exe
serial : 4234187935093042


1.Bölüm - Project/Proje

İlk başta İlk bölüm olan Project bölümünde aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi Proje ismini Tmircv6.2 , Proje açıklamasını Türkçe Mirc v6.2 seçtim.. diğer basit ayarlarıda resimde görüldüğü gibi yaptım.. Bu bölümde önemli olan ayarlardan birisi Kurulum dilini belirleyen Language ( Dil ) seçeğininde Turkish'i seçmemizdir. Bu ayar işaretlendiği zaman Kurulumunuz türkçedir. Diğer önemli ayar ise; Compression Level (Sıkıştırma seviyesi) ayarıdır. Biz bunu en iyi sıkıştırma (best compression) olarak belirledik. Sizde dilerseniz Best speed (en hızlı kurulum) ayarını seçebilirsiniz..




2.Bölüm - Display/Gösterim-Sunum

Bu bölüm Kurulumun ilk görünüm aşamasıdır. Yani Setup (kurulumun) arka plan ayarları kısmıdır.




Şimdi bu resimdeki ayarları kısaca anlatalım;

Add Setup background --> resimi arka plan eklioruz. Eğer bu özellik seçili olmassa aşağıdaki görüntü çıkar karşımıza;




3D Frame --> arka plana çerçeve koymadır. veya daha iyia anlayacağınız şekliyle Titlebarıda içeren bir çerçevedir bu. En üst titlebar kısmını oluşturan kısım bu seçeneğin işaretlenmesidir. Aşağıdaki resim buna bir örnektir:




Top Label --> bir üst Resimde sol üst köşede büyükçe yazan Türkçe Mirc v6.2 yazısının belirlendiği yerdir. Bu seçeğinin yanında hemen Font butonu vardır. Bununlada bu yazının Büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz.. Ayrıca Side ilede yazının yönleri olan Left (sol), center (merkez/ortaya) ve right (sağ) ayarlarını yapabiliyorsunuz..

Top Label2 --> bu seçenekle ikinci bir text yazısını arka plana ekleyebilirsiniz..

Bottom Label --> bir üst resimde sol alt köşede Copyright © 2006 www.tmirc.com yazısının yerini ayarlayabiliyorsunuz. Bu seçeğinin yanında hemen Font butonu vardır. Bununlada bu yazının Büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz.. Ayrıca Side ilede yazının yönleri olan Left (sol), center (merkez/ortaya) ve right (sağ) ayarlarını yapabiliyorsunuz..

Design --> bu seçenek ise arka plana koyulacak resmi ayarlar. 5 çeşit resim vardır. Hemen yanındaki ayarlarda arka plana koyulacak bu resimlerin renklerini ayarlayabilirsiniz...

Background İmage File name --> Bu seçenek ilede arka plan resimin içinde kullanılacak başka bir resim, logo tarzı şeyler ekleyebilirsiniz.. Bu yere koyulacak resim bmp uzantılı olması gerekir.

Setup Dialog --> bu seçenek de setup kurulumunda kullanılan dialogun solunda yer alan resimi ayarlıyorsunuz.. Bu yere koyulacak resim bmp uzantılı olması gerekir. O sol menüye sığacak resimin ebatları ise pixel cinsinden genişlik 169, yükseklik 309'dir. Aşağıdaki resimde dialog'un solunda yer alan Türkçe Mirc yazılı logo yeri bu örneği açıkca göstermektedir... yanında yer alan Style de o dialoga koyulan resimin stilidir.




company url --> bu seçenek ise setup dialogunun alt sol köşesinde bir url adresini koyan yerdir. orada biz tmirc.com linkini ayarladık.


3.Bölüm - Files/Dosyalar

Bu En önemli bölümdür. Bu bölüm kurulacak dosyaların ayarlandığı yerdir. Öncelikle siz kurulum yapacağınız mirc-script vb. tarzı programları bir klasör içinde toplamanız gerekmektedir.




Yukarıdaki resimden yola çıkarak bu bölümün ayarlanmasını açıklayalım.

Application Folder --> Kurulumu olacak programın kurulacağı yeri ayarlar. o bölüme baktığınızda bir sürü seçenek görürsünüz. ben program files klasöründe kurulması şeklinde ayarladım ve hemen yan tarafından da Kurulumu yaparken, programı hangi klasör adı ile yapılmasını istiyorsanız onu yazacaksınız. ben Türkçe Mirc v6.2 adıyla bir klasör açılmasını istediğim için o ismi yazdım..

Add group --> bu ayara hiç dokunmuyoruz.. o ayarlarının olduğu şekliyle kalsın..

Add folder --> bu ayara da dokunmuyoruz; onuda biz zaten application folder şeklinde ayarladık. tabi siz bunu değiştirebilirsiniz kafanıza göre..


Şimdi biz kurulum olacağı zaman eklenecek dosyaları nasıl ayarlayacağız.. onu anlatacağım;

Aslında bu bölümün başlangıcını şu şekilde alalım;




Bu resimden yola çıkarak açıklamaya başlayalım;

Büyük Listede Main Group yazan üstüne gelerek sağ tıklayalım.. Açılan menüde Add Foldere basalım. Aşağıda örnekte gördüğünüz gibi yapıyorsunuz:




sonra oke butonuna basıyorsunuz ve application folder adında bir yazı Main Group yazısının altında çıkıyor. ve onun üstüne tıkladığımız zaman açılan menüden kurulum yapacağımız klasöre girip dosyaları seçerek aç diyoruz ve böylece dosyalar application folder isminin altına geliyor. ( Burada klasörler o yazı altında bu ayarla açılmaz, sadece text, ini, mrc tarzı dosyalar gelir. Bunu 2.ci resimde görürüz.) .. Aşağıdaki 2 resim bunlara örnektir...





Şimdi scriptte yer alan klasörleride nasıl ayarlayacağımızı açıklayalım.. üst bölümde add files ile sadece text tarzında dosyaların ayarlanabildiğini söylemiştik, diğer klasörleri ise Add files tree yerine basarak ayarlayacağız.. Bu şekilde tek tek kurulum edeceğimiz klasörleri kurulum programının içine alacağız.. Aşağıda bununla ilgili resimler vardır;






En son bu bölümden çıkarak Dialogs bölümüne geçerken karşınıza bir uyarı çıkacaktır: Bu uyarı değişikliklerin kaydedilip kaydedilmeyeceğini size sorar.. Sizde duruma göre Yes (evet) veya No (hayır) seçeneğini seçersiniz..




Not: Ayrıca Target Executable kısmına scriptin exe'sinin göstermek için yandaki .... butonuna basın. Exe gösterimini yaparsanız bu şekilde, kurulum bittiğinde kurulum yaptığın şeyi direk çalıştırılabilsin aksi taktirde en son aşamada çalıştırı işaretlesenizde açılmaz script. (Target Executable kısmında gösterilen exe'nin kurulum bitince otomatik çalıştır seçeneğinin çıkması için şu ayarında yapılmış olması gerekir:Aşağıdaki 4. Madde olan Dialogs başlığı altında Complete bölümünde 2. seçenek olan "propose to lunch the applications after installation" seçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir.



4.Bölüm - Dialogs/Dialog Ayarları

Bu bölüm kurulum olurken karşınıza çıkan dialog ayarlarını içerir. Siz kurulum olurken insanların karşısına çok fazla ( ileri ileri hep dememek için) dialog çıkarmamak istiyorsanız işte onu buradan ayarlıyorsunuz..

Diyaloglarda önemli olan bir ayar var: Complete (Yani kurulum Bitince Başlığı) başlığında 2. seçenek olan "Propose to Launch the Application after Installion" seçeneğini seçerseniz kurulum bitip en sona gelince karşısına "Şimdi Çalıştır" seçeneği karşısına çıkar.




Aşağıdaki resimde ise bu dialogların neler olduğunu öğrenebilmenin yolu gösteriliyor:






Ayrıca Kurulumu yapan kişide en son kurulum bitince "Çalıştır" seçeneğinin çıkması için Diyaloglarda Complete (Yani kurulum Bitince Başlığı) başlığında 2. seçenek olan "Propose to Launch the Application after Installion" işaretleyiniz.

5.Bölüm - Switches/Diğer ince Ayarlar

Bu bölüm Kurulumla ilgili gelişmiş diğer ince ayarları içerir. Bu bölümde Uninstall özelliği, install logu tutma özelliği, programın kullanılabileceği Windows işletim sistemlerini ayarlama özelliği, Autorun oluşturabilme özelliği ve bir kaç tane özellikler vardır..

Bunlardan size lazım olabilecek önemli ayarları anlatacağım.. Diğerlerini kendim ayarlayıp o şekilde kalsın..



Bu resimden yola çıkarak hemen bu ayarları kısa açıklayalım;

Operation systems --> Bu seçenek programın hangi windows işletim sistemlerinde kullanılacağını belirleyen yerdir. Ben Use all ( seçeneklerin hepsinde kullanılabilir) seçeneğini seçtim..

Project --> bu seçeği başlangıçta ayarlamıştık. Bunu buradan değiştiremeyiz. ve böyle kalması gerekir. bu nedenle bizi ilgilendirmiyor..

Log file --> Bu seçenek install (kurulum) olayının kayıtını tutmayı belirler. eğer işaretlenirse setup kurulduktan sonra, setup ile ilgili bir log dosyası oluşturur. (Bence gerek yok o nedenle ben işaretlemedim.)

Extract files --> bu seçenek 'ye ayrılır. Request confirmation before extract seçeğinde, size kurulum yapmadan önce kurulum işlemi gerçekleşsin mi gerçekleşmesinmi diye bir uyarı yapma seçeğini belirler. (Bence gerek yok o nedenle ben işaretlemedim.) Bu uyarı dialogu şu şekildedir:



diğer ayarı olan show activity bar seçeneği ise kurulum ilk başladığı an sağ üst köşede küçük ilerleme bar'ı oluşturur. ( Bu seçenek işaretlenebilir, kuruluma görünüm katmak adına) aşağıda resimde bunu görebiliriz.



Uninstall --> Bu seçenek ise kurulum yaptığınız programın uninstall (Kaldırma) özelliğinin eklenip eklenmemesini belirliyorsunuz.. Eğer Unİnstall (Kaldırma) özelliği eklemek istiyorsanız bu seçenekdeki ilk ayar olan Create Automatic Uninstall ayarını işaretliyorsunuz.. Böylece kurulumun olduğu klasörün içine Uninstall.exe adıyla bir dosya kuruyor..

Bununla ilgili diğer önemli ayarı ise Add shortcut to "Ad/remote programs" ayarının seçilmesidir. Bu ayarı işaretlerseniz Windows Başlat menüsünü Uninstall (Kaldırma) menüsünü de ekler.

Overwrite --> Bu seçenekte always ayarını seçiyoruz. ( Buna çok girmiyorum böyle olması gerekiyor çünkü)

NT/2000/XP/2003 --> Bu seçenekteki 3 ayarıda seçiyoruz. ( Buna da çok girmiyorum 3 ayarı da seçmemiz iyi olur)

Autorun --> Bu seçenek ise size bir autorun dosyası oluşturma özelliğini ayarlar.. Mirc scriptlerde bunu pek kullanamazsınız işinize yaramaz. Bu nedenle bu bölümü seçmiyoruz..



6. Bölüm - Shortcuts/Kısayollar

Bu bölüm script kurulumu sırasında scriptle ile ilgli kısayolları belirleyen yerdir. Bu bölümde scriptinizin Start (Başlangıç) menüsüne, programlar menüsüne, Masa üstüne kısayolunu ekletebilirsiniz.. Aynı zamanda Uninstall kısayolunuda belirleyebilirsiniz.. Aşağıdaki resimde bu bölümü görebilirsiniz...



Şimdi yukarıdaki resimde yer alan yerleri açıklayalım..

Start/Program Menü Shortcut menüsünde yer alan yerler;
Main Shortcut Folder --> Scriptinizin ana klasör kısayol ismini belirler.
Add Main Shortcut menüsünde ise yer alan yerler;
Shortcut Name --> Kısayol isminizi ayarlıyorsunuz...
Icon file --> icon dosyasını ayarlıyoruz...

Other Shortcuts (Diğer kısayollar) menüsü ise 2 türlü ayarlanabiliyor...

Sol alt List Menüden ayarlanabilen Other Shortcut Items ayarı ile script kurulurken kısayolları direkt ayarlıyor. Scripti kuran kişi bu kısayollara müdahele edemez. Ben 3 tane kısayol ayarladım. Siz daha fazla kısayol eklemek istiyorsanız Add butonuna basınız... Aşağıdaki resimde de bu 3 kısayol gözükmektedir. Bu 3 kısayolun neler olduğunu bunlara çift tıkla***** görebilirsiniz ve çift tıklayıp açılan menüde gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz...





Diğer other Shortcut (Diğer kısayollar) bölümünün başka bir yol ile ayarlanması ise Kurulum programının sağında yer alan yerden gerçekleşir.. Bu yerden kısayol ayarladığımız zaman kurulumu yapan kişiye kısayolu yapıp yapmaması tercihi bırakılır. yani kurulum olurken direkt olarak kısayollar atılmaz ve bu kısayolların atılıp atılmayacağı karşı tarafın tercihine bırakılır. Hangi kısayolların tercih edilip edilebileceğinide toplam 5 kısayol olarak belirleyebiliriz. Bunlar;

Start Menü, Desktop (Masaüstü), Send To, Startup (Başlangıç), Quick Launch (Hızlı Menü) kısayollarıdır.

Bunların hangisini seçerseniz, kurulumu yapan kişiye bu kısayolun yapılıp yapılmamasını sorar. Eğer checked yeri seçili olursa; işaretli şekilde ona bu tercihini soracaktır.

Aşağıda ise bir örnek resim vardır. Bu resimde send to kısayolu seçilmemiş diğer 4 tercih seçeneği sunulmuştur;



Bu bölümle ilgili son bir kaç ayar ise şunlardır;

Shortcuts are available for --> Burada ayar olarak ALL users seçeneğini seçerek kısayolların kullanımı herkes yapabilsin ayarını sağlıyoruz..

Uninstall --> Bu ayar ise bize Scripti Bilgisayardan kaldırma kısayolunu oluşturur. Add Uninstall shortcut seçeneğini seçerek bunu sağlayabiliriz. yani Uninstall için bir kısayol oluştururuz...


7. Bölüm - Associate

Bu bölüm işimize yaramayacağı için es geçiyorum...



8. Bölüm - Registry/Şifreleme

Bu bölüm kurulumu yaptığınız programı makineye tanıtma olarakda söyleyebileceğimiz şifreleme bölümüdür. Mirc Scriptlerinizi kurarken, Mirc.exe'nin diğer makinelerde şifre istememesini bu bölümden ayarlıyoruz. Kurulum yapılırken direkt olarak Program mirc.exe'yi şifreliyoruz. Bu durum forumlarda en çok soruların başında geliyor..

Öncelikle kendimize bir .reg dosyası hazırlamamız gerekiyor. Bu reg dosyasını zaten 3.bölüm olan Files/Dosyalar bölümünde kurulum programına eklemiştik. O bölümdeki resimlerde de bu görülür. Eğer eklememişseniz öncelikle bir reg dosyası oluşturduktan sonra reg dosyasını 3.bölüme giderek orada onu eklemeniz gerekmektedir. Reg dosyası hazırlanıp eklendikten sonra Sağ alt köşede Import reg file butonuna basınız.




Sonra karşınıza çıkan dosya seç bölümünden (yukarıdaki resimde görülen menü) o eklediğiniz reg dosyasını çift tıkla***** açıyoruz ve o boş listeye o reg dosyasında olan bilgiler gelmektedir ve şu görüntü karşımıza çıkar;





9. Bölüm - Inifile

Bu bölüm işimize yaramayacağı için es geçiyorum...



10. Bölüm - Environment

Bu bölüm işimize yaramayacağı için es geçiyorum...



11. Bölüm - Resource

Bu bölüm Kurulumun yapıldığı programın bilgilerini ve kurulum iconunun ayarlandığı yerdir.



Bu resimde görüldüğü gibi 2 ayarımız mevcut. İlk ayar;

Version info --> Bu ayar kurulumu yaptığınız programın/scriptin bilgisini içeren ve aynı zamanda Kurulum oluşturulduktan sonra oluşan exe'nin kendisinde yazan bilgilerin ayarlandığı yerdir. 3 çeşit seçenek vardır. Eğer ilk seçenek olan Don't Modify version info seçersek Qsetup kendi bilgilerini kurulum yaptığınız programa koyacaktır.. Kurulumdan sonra oluşan exe'de de Qsetup'un kendi bilgileri yer alcaktır.

Ama Define version info Manually seçeneğini seçerseniz, siz elinizle kurulum ve script bilgilerini aşağıdaki menülerin karşısına yazacaksınız.. bende kendimce oraya yazdım bir şeyler ve bu şeyin sonucunda oluşan görüntü şunlardır:




İkinci ayar olan Icon --> Bu bölümde ise kurulum sonucu oluşturulan exe'nin iconunu ayarlıyoruz. Eğer QSetup programının kendi iconunu kullanmasını istiyorsak (yani kendimiz icon eklemek istemiyorsak) Don't modify icon seçeneğini seçiyoruz..

Eğer kendiniz kurulum exe'sinde bir icon kullanmak istiyorsanız Copy icon from other application/file seçeneğini seçip yandan icon dosyasını seçiyoruz. İcon dosyasını seçince aşağıdaki resimde Icon bölümünün yanında görülen icon gözükmektedir.




İconu belirledikten sonra kurulum sonucu oluşan exe'mizin de iconu şu şekilde gözükmektedir.



12. Bölüm - Execute

Bu bölüm işimize yaramayacağı için es geçiyorum...



13. Bölüm - billboard

Bu bölüm işimize yaramayacağı için es geçiyorum...



14. Bölüm - Auto Update

Bu bölüm scriptiniz kurulduktan bir süre sonra update edilmesine olanak sağlayan yerdir..



VE BÖYLECE BİTTİ.











Reg dosyasının ne olduğu ile ilgili msn ve özel mesajla soru soran arkadaşlara örnek olacak bir reg dosyası ve ne olduğunun kısaca anlatımı aşağıda yapılmıştır..

ÖRNEK REG DOSYASI:

REGEDIT4
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\mIRC]
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\mIRC\DateUsed]
@="1080328298"
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\mIRC\UserName]
@="McKruGer"
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\mIRC\License]
@="5743-539517"
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\mIRC\About]
@="Regedit Changed By McKruGer."
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\mIRC\Channels]
@=""

Bu reg dosyasında mavi olan yer kullanıcı adı, kırmızı olan yer şifreyi içerir. yani siz mirci hangi kullanıcı adı ve şifreyle şifreleyeceğinizdir. tabiki bu kullanıcı adını istediğiniz gibi (en az 5 karakterli olması şarttır.) belirleyebilirsiniz ama şifreyi öyle kafadan atamazsınız. Geçerli bir şifre olması gerekir.

ircforumlari.net alıntıdır.
wWw.zSohbet.Org Mirc, Mobil Sohbet Platformu



Yayını Dinle

.ılı.ıl.ı | Yayınımızı WEB'den dinlemek için https://Www.ZSohbet.Org linkine tıklayınız. |
 .ılı.ıl.ı | Yayınımızı Winamp'tan dinlemek için http://Radyo.ZSohbet.Org:8036/listen.pls linkine tıklayınız. |


SOHBETE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

zSohbet Script İndirmek İçin Tıklayınız.


xlucier

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru